dimarts, 12 de febrer del 2008

Enxampen dos motoristes a 194 i 176 per hora en un tram limitat a 90

Aquest és el titular que he vist i llegit bàsicament a TV3 i al www.3cat24.cat, la televisió de tots els catalans, no ens oblidem.

No m'agrada comentar aquestes notícies perquè tots fems infraccions de tota mena cada dia i no li donem importància, però les fem, fins i tot el que ha escrit aquest titular.

Vull deixar clar que, evidentment, és una infracció i així s'ha d'acatar: "si la velocitat màxima és de 90 km/h, i aquests conductors anaven a 194 i a 176 km/h, respectivament, és infracció segons el codi de circulació de la legislació espanyola", però aquestes notícies amb aquests titulars tan suculents, crec que no són oportunes.

Mireu, de tant en quant, també podrien sortir titulars dient: "El Govern és enxampat fent carreteres amb guarda-rails assassins, amb mala senyalització ...", o bé, "...ha delinquit per un mal estat de les carreteres..."

Amb això de la velocitat, i torno a repetir, no és legal el que han fet aquests conductors, vull dir quatre coses:

  • aquesta recta que han sorprès a aquests conductors fa una llargària de més de 1.800 metres, no trobeu incongruent anar a 90 km/h, quan la majoria de vehicles surten del concessionari amb disposició d'agafar una velocitat punta de més de 200 km/h, fins i tot, hi han motocicletes que agafen més de 300 km/h. Els Seat 600, 127 i demés vehicles dels anys 70 tenien les mateixes velocitats màximes permeses que nosaltres tenim ara, i això que els vehicles no tenien ni la seguretat activa ni passiva que existeix ara.

  • 194 km/h i 176 km/h, respectivament, no són velocitats exagerades pel que fa a una motocicleta de gran cilindrada. Penseu que necessita els mateixos metres per frenar un cotxe circulant a 140 Km/h que una motocicleta circulant a 180 km/h, tot i que l'energia cinètica és exponencial.

  • Crec més perillós no senyalitzar una maniobra que es vulgui fer, que no pas superar una velocitat.

  • Sempre ens toca als mateixos. Hi ha delinqüència de tota mena al carrer, a les administracions i a tot arreu, però sempre es busca lo fàcil. Deixeu-me dir que crec que és un titular dèspota 100%. I que amb aquests titulars no anem enlloc, no es causaran menys accidents. Com no em cansaré de repetir Espanya segueix sent un país de pandereta.

En fi ...

1 comentari:

Unknown ha dit...

Home, en una recta a 194 Km/h se't pot creure un animal o una persona i potser gràcies a anar a tanta velocitat no evitaries tenir un accident.