dimarts, 4 de desembre del 2007

Per què el nom: V's i ràfegues?


Molts de vosaltres us haureu preguntat per què "V's i ràfegues", doncs us ho intentaré explicar. Aquest nom ve per la típica salutació entre motoristes, quan ens creuem a la carretera, i que es dibuixa una V amb la ma esquerra a l'aire. I les ràfegues es fan amb les llums de la moto, intercanviant les llums llargues i les de creuament. Però, d'on venen les V's?

Doncs es parla que si vol dir "Vive la Vida", que si ho van començar a fer els que portaven motos de la marca Harley Davidson, i dibuixaven amb els dits la forma del seu motor en V típic de la marca americana. Però en realitat tota la culpa d'aquesta salutació ve de Barry Sheene, un gran pilot britànic de motociclisme, que va guanyar moltes curses i va ser campió mundial de 500cc. en els anys 1976 i 1977. Aquest home cada cop que guanyava una carrera saludava fent la famosa V a les càmeres. Llavors aquest gest va ser estès poc a poc com a símbol d'amistat i cordialitat.

Amb la moto molts de cops pots tenir la sensació de soledat, quan vas per la carretera, i, sobretot si té poc trànsit, et pots sentir més vulnerable, exposat a elements metereològics. Això fa que quan et creues amb una moto i et saludes, et fa sentir que no estàs sol, dóna la sensació de pertànyer a un grup de gent especial (tot i que hi ha de tot, com a tot arreu).

Desafortunadament quan les coses es massifiquen, aquests petits detalls es van perdent i penso que es bo que ho tractem de mantenir. Així que, si aneu en moto, V's i ràfegues.

Salut!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Veus quines coses més curioses es poden llegir en aquest bloc?
No en tenia ni idea que era per això.
El meu germà em va ensenyar que sempre sabia de saludar...;-)
Salut tipo!

Una abraçada
Jordi