diumenge, 2 de desembre del 2007

Indignant nou asfalt a la carretera d'accés als Ports


Després de molts anys d'espera per aconseguir una carretera digna d'accés a un dels nostres Parcs Naturals com és el dels Ports, tal i com tenen al Parc Natural del Montseny, Cadí-Moixeró, ... Definitivament no ha estat possible.

Aquesta setmana he pujat als Ports per la carretera d'accés principal, com molt sovint vaig a gaudir d'aquest entorn que ens brinda la naturalesa a les nostres terres, i m'he trobat amb la meitat de carretera asfaltada recientment amb asfalt conglomerat. Doncs bé, s'ha fet una obra que crec que no ens mereixem:
  • Només pujar la costa ja es veu el pont que han construït nou, sobre el barranc de Carreretes: aquest pont té una corba de quasi 180 graus i no passen dos vehicles a l'hora pel pont.

  • La carretera és poc ampla en tot el seu recorregut, dos motos passen de meravella, però dos turismes, o dos autocars, o un camió dels bombers i una moto: NO passen. Sembla com si haguessin volgut fer una carretera per només un sentit.

  • Surten els pegots de l'antiga carretera a sobre de l'asfalt nou.

  • Les corbes són molt perilloses perquè han disminuït l'amplada de la calçada, i l'esglaó per sortir-se'n és pronunciat.

  • Hi ha molt de desnivell entre la calçada i la cuneta, molt perillós. Vehicle que sortirà haurà d'avisar a Romaní que vingui a buscar-lo amb la grua.

  • Als Portells s'ha acabat l'asfalt. Em consta que la Mancomunitat de Tortosa-Roquetes farà un esforç econòmic per arreglar-ho una mica fins al Mascar, però segurament no n'hi haurà prou per fer-ho ben fet.

  • De moment, no he vist senyalització horitzontal, molt necessària per als dies de boira.

  • Hi ha llocs que baix del conglomerat que han posat hi ha terra, això vol dir que no hi ha superfície possible en què es pugui agafar aquest conglomerat asfàltic.

En veure aquesta carretera vaig parar per parlar amb la gent de l'obra, i em van dir textualment: "...que feia molts anys que asfaltaven carreteres i no havien fet mai una obra així ...però que li havien manat de fer-ho d'aquesta manera..." (rient el bon home).

Ja no demano una carretera amb vorera, o amb carril bici, no, no.. Demano ser igual que els altres catalans, no vull ser de segona, ni de tercera, ni de quarta... Vull ser de primera !!