divendres, 30 de novembre del 2007

Txèquia


Bé, ja torno a estar per aquí, després d'un viatge bàsicament per la capital de la República Txeca, Praga. I què us puc dir de Praga? Doncs que hi aneu sense falta, és una capital centreeuropea preciosa. Estaries un any per Praga i encara et faltaria temps per veure algun dels molts edificis existents.
L'art nouveau, el neoclàssic, el neogòtic, el neoromànic i gòtic són bàsicament les corrents arquitectòniques que es poden trobar a la capital Txeca.
És un país que pertany a la Comunitat Europea, però la moneda oficial de Txèquia és la Corona(Kc), que al canvi 1€ aprox. són 25 Kc. El nivell de vida del Txec a Txèquia és una mica més baix que a Catalunya, però si et deixes portar pels llocs turístics pots tenir més d'una sorpresa desagradable.
No us faré una crònica exhaustiva del viatge perquè això no pertany a aquest blog, però sí que us diré el que m'ha agradat i el que no, a l'estil d'en Xavier Bosch:

Coses que m'han agradat de Txèquia: la cervesa txeca (Staropramen, Pilsner Urquell, Budvar, ...), l'econòmic i excel·lent transport públic, els edificis i monuments molt ben cuidats (castell de Praga, catedral de Sant Vito, la ciutat vella, Malà Strana, el Loreto, el barri jueu, Pont de Sant Carles, ...), els concerts de música clàssica que fan a molts de llocs de la ciutat, Mr. Franz Kafka, el riu Vltava (tres vegades més caudalós que l'Ebre), el vidre Txec i el cristall de Bohèmia.

Coses que no m'han agradat de Txèquia: és una llàstima que Praga sigui tan turística, el menjar no m'ha agradat, el caràcter sec dels Txecs (encara que un cop els coneixes són la mar de simpàtics i t'ho donarien tot, els comparo amb aquest aspecte amb nosaltres) i el fred que fotia (la veritat és que el clima a l'hivern és molt bonic, però fa molt de fred i a les 17:00 hores ja és de nit serrada).

Bella Praha !!